Animoidut selitysvideot ovat visuaalinen keino selittää monimutkainen ilmiö, tuote tai palvelu yksinkertaisesti ja mieleenpainuvasti.

Onnistunut selitysvideo perustuu helposti ymmärrettävistä sanoista ja lyhyistä lauseista rakennettuun ja loogisesti etenevään tarinaan videon aiheesta sekä tuota tarinaa osuvasti kuvittaviin piirrosanimaatioihin.

Neljän animoidun selitysvideon sarja muutosilmiöistä

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa oli tarve saada viestittyä tulevaisuuden monimutkaisista muutosilmiöistä lyhyesti ja ymmärrettävästi. Selitysvideo oli sopiva ratkaisu, jossa yksinkertaisen ja selkeän animaation avulla havainnollistetaan videolla puhuttua tarinaa ilmiöstä.

Atomissa tiivistimme ilmiöiden viestit selitysvideoon soveltuviksi sekä suunnittelimme ja piirsimme kuvitukset, jotka lopussa animoimme. Puolen minuutin mittaiset tulevaisuuden muutosilmiöitä esittelevät selitysvideot tehtiin teollisuuden digitalisaatiosta, 3d-tulostuksesta, robotiikasta ja liiketoimintaa koskevasta ilmiöstä, jossa asiakassuhteet ja palvelut tulevat tärkeämmäksi osaksi tuotteiden tarjontaa.

Atomi on Tampereen kaupungin markkinointiviestinnän kumppani.

Anni Seppälä

Haluatko kuulla lisää?

Anni Seppälä
Sisältömarkkinointi ja sisällöntuotanto

Soita
Jaa artikkeli