On helpompi hypätä pyörän selkään
kuin karsia lentomatkoja.

Teimme vastuullisuus Test Lab -tehtävän osana MOW-yhteisömme tupaantuliaisia. Saimme lähes 130 ihmistä tekemään oman henkilökohtaisen lupauksensa ekologisista ja vastuullisista valinnoistaan. Tärkeämpää kuin tulokset oli, että saimme ihmiset pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistään ja valintojaan. Helpompaa on tehdä henkilökohtaisia liikkumislupauksia kuin karsia lomalentojaan.

Test lab vastuullisuus

Tulosten perusteella voi nähdä miten osan osallistujien asuinpaikkakunta, ei vielä tarjoa esim. yhteispalveluja tai moni ei pysty vaikuttamaan esim taloyhtiön sähköyhtiöön ja täten ei voinut valita vaihtoehtoa ekoenergian käytöstä. Näin ollen ulkoiset tekijät vaikuttivat vastuullisuus Test labin tuloksiin.

Toinen isompi teema on se, että kärkisijojen vastuullisuus lupaukset ovat yksilöiden omia päätöksiä liittyen omaan tekemiseen. Eli ne ovat helpompia toteuttaa, kun niissä ei tarvitse motivoida kuin itsensä. Mielenkiintoisen graafista tekee sen, että liikkuminen on saanut sekä piikkipaikan että jumbosijan. Ihmiset eivät halua luopua omista lomamatkoistaan tai eivät voi luopua lentämisestä työn vuoksi. Isompaa ajatuksen muokkaamista vaaditaan siihen, että lomailla voi muutenkin kuin lentämällä taikkuihin.

Kakkossija meni jakoon. Kierrättäminen on hyvin juurrutettu meihin ja keskustelu muovin kierrättämisen mahdollisuuksista nostavat varmasti sen sijoitusta. Lähellä tuotetut tuotteet ovat myös olleet esillä enemmän, joten se oli monelle luonnollinen valinta.

Graafin lukuohje: Vasen puoli kertoo yläteemojen järjestyksen annettujen lupausten perusteella ja oikea puoli määrän yksittäisille lupauksille.

Toinen isompi teema on se, että kärkisijojen lupaukset ovat yksilöiden omia päätöksiä liittyen omaan tekemiseen. Eli ne ovat helpompia toteuttaa, kun niissä ei tarvitse motivoida kuin itsensä.

ATOMI Test Lab on palvelu, jolla keräämme soveltuvilta sidosryhmiltä taustatietoa mielikuvallisen ja viestinnällisen kehittämisen taustalle. Test Lab on myös tapa sitouttaa asiakkaita, sidosryhmiä, omaa henkilöstöä tai muita vaikuttajia osaksi kehitystyötä.

Petri Halonen

Haluatko kuulla lisää?

Petri Halonen
Strateginen markkinointiviestinnän suunnittelu

Soita
Jaa artikkeli