Digitaaliset mainokset jyräävät ulkomainonnassa

Posterissa pitää olla nyt liikettä ja säpinää. Tuoreehkon jenkkitutkimuksen mukaan “out-of-home” mainonnassa isoin trendi tällä hetkellä on perinteisten ulkomainospaikkojen muuttaminen digitalisoiduiksi.

Digitaalisten ulkomainospaikkojen määrän kasvaessa myös mainostamisen hinta tulee muuttumaan edullisemmaksi. 

Usein ajoteiden varsille sijoitetut, vilkkuvan räikeät suurtaulut ovat antaneet digitaalisille ulkomainoksille huonon maineen ja alkusysäyksen. Onneksi uusimmat sähköiset mainospaikat, kuten Suomen isoimmissa kaupungeissa sijaitsevat Downtown Digital mainoskanavat, sopivat hyvin moderniin kaupunkikuvaan. Liikkuvat mainospinnat tulevat olemaan pysyvä ja kasvava osa urbaania suomalaista maisemaa. 

Digitaaliset ulkomainokset ovat myös luonteva osa mobiilimainontaa, joka on tämän hetken nopeiten kasvava mainonnan supertrendi. Useimmille kännyköijille NFC-tunnisteet tai QR-koodit ovat jo peruskauraa.

Syyt digitaalisuuden hyödyille ulkomainonnassa ovat kiistattomat.

  • Digitaalisen ulkomainoksen vaihtaminen ei vaadi asentajaa
  • Mainosta voidaan vaihtaa muuttuvien olosuhteiden mukaan ja kohdentaa esimerkiksi päivän, kellonajan tai jopa sään mukaan
  • Liikkuvan kuvan huomionarvo staattiseen verrattuna on kiistaton
  • Vuorovaikutteisuus voi olla jopa osa mainoksen rakennetta, mainosta ei tarvitse “pilata” QR-koodeilla
  • Digitaaliseen mainokseen on mahdollista sisällyttää paljon enemmän sisältöä ja se tukee paremmin pääkampanjointia verkossa
  • Digitaalisessa ulkomainonnassa ei synny jätettä

Linkin Park markkinointia digitaalisena ulkomainoksena.