Digitaalista mainontaa hotelliketjulle

 Best Western -hotelliketjun kampanjan digitaalinen mainos.

Best Western -hotelliketjun kampanjan digitaalinen mainos.

Verkkomainonta on ottanut hallitsevan roolin mainoseurojen jaossa. Kyseessä ei ole enää uutuudenviehätys, vaan digitaaliset mainokset ja sisällöt ovat vakiinnuttaneet paikkansa mainosvälineiden joukossa.

Vaikka verkkomainonnan kasvun villeimmät vuodet ovat takana, panostukset digitaaliseen mainontaan kasvoivat Suomessa yli kymmenen prosenttia vuodesta 2013 vuoteen 2014. Sähköisen mainonnan osuus ohitti ensimmäistä kertaa printtimainonnan, ja verkkomediamainonta muodostaa jo lähes 45 prosenttia kaikista sähköisistä mainosmuodoista. (Mainonnan neuvottelukunnan TNS Gallupilla teettämä tutkimus)

Verkkomediamainonta muodostaa jo lähes 45 prosenttia kaikista sähköisistä mainosmuodoista.

Verkkomainonnan välineitä on monia: bannerimainokset, hakukone- ja hakusanamainonta, sähköpostimainonta ja sosiaalisen median mainokset.

Mitkä ovat verkkomainonnan yleisimmät mainosmuodot?

Bannerimainonta (display-mainonta) on perinteistä verkkomainontaa www-sivulla. Mainoksen tarkoituksena on joko kertoa viesti jo itse bannerissa tai saada käyttäjä klikkaamaan mainosbanneria, jolloin selain avaa mainostajan sivun. Mainoksen näyttäjä saa korvauksen joko mainoksen näyttökertojen, näyttöpäivien, klikkausten tai onnistuneiden transaktioiden perusteella. Bannerit ovat verkkomainonnan käytetyimpiä mainosvälineitä.

Hakukone- ja hakusanamainonta Internet-hakukoneiden, kuten Suomen suosituimman hakukoneen Googlen, tarjoama mainontapalvelu, joka tuo mainostekstisi näkyviin, kun joku hakee tuotteistasi tai palveluistasi tietoa Google-haulla. Maksettu näkyvyys eli hakukonemainokset voivat esiintyä priorisoituina linkkeinä tai erillisinä "bannereina" sivun laidassa. Hakukonemainonnan hinnoittelu on tapahtumapohjainen, eli maksat vain mainoksesi klikkauksista.

Hyvin tehty hakukonemainonta ei ole pelkkä mainoksen näkyminen hakukonelistauksessa. Paras lopputulos syntyy silloin, kun potentiaalisen asiakkaasi tekemä kysely, sinun kampanjaasi sijoittama avainsana, hakutulossivulla näkyvä mainos sekä mainokseen liitetty verkkosivustosi laskeutumissivu sopivat kaikki yhteen, ja saat hakukonemainonnan avulla asiakkaan itsellesi.

Atomi on toteuttanut digitaalista mainontaa Best Western -hotelliketjun kampanjoihin.