Atomilaiset esittelyssä: Anni – sujuvia sisältöjä ja rempseää yhteistyötä

Anni on Atomin sisältötyyppi, joka tietää pilkkusäännöt ja sisältöjen salat. Hän tekee artikkeleita, haastatteluita, asiakastarinoita, uutiskirjeitä, esitteitä – lyhyitä iskeviä juttuja ja pidempiä artikkeleita. Anni on toimiston ilopilleri, joka piristää työkavereitaan iloisella höpötyksellään ja tarttuvalla naurullaan.

Anni on rempseä ja tykkää jutella kaikkien kanssa sekä oppia tuntemaan asiakkaansa hyvin. Hän on usein asiakkaisiin yhteydessä – esimerkiksi teollisen internetin edelläkävijäyrityksen Remionin ulkoistaessa tavoitteellisen markkinoinnin toteutuksensa Atomille, Anni toimii avainhenkilönä. Hän tuntee yrityksen arjen, yhteyshenkilöt ja markkinoinnin tekijät. Hän on apuna arjen markkinoinnin toteuttamisessa kaikkiin kanaviin ja välillä hoitaa sen kokonaan asiakasyrityksen puolesta. Monille asiakkaille Anni onkin kuin osa omaa markkinointitiimiä. 

Kyselimme Annilta hänen kaikki olennaisimmat kysymykset ja annoimme myös muun tiimin sanoa sanasen hänestä. Lukaise alta, millainen tyyppi Anni on. 

anni_1920px-b.jpg

Hei Anni, mistä sun Atomi-arki koostuu?

Suunnittelen ja kirjoitan tekstisisältöjä asiakkaidemme ja välillä Atominkin digitaalisiin ja printtipuolen kanaviin ja julkaisuihin sekä suomeksi että englanniksi. Sisällöntuotannon osana teen tiedonhankintaa haastatteluiden ja kyselyiden muodossa. Oikoluen ja huollan myös asiakkailta tulevien tekstien kieltä.

Työtehtäviini kuuluvat myös hakukoneoptimointi, verkkosivustojen avainsanoja ja liikennettä tarkastelevat web-analytiikkaraportit ja Adwords-hakukonemainonta. Päiviini sisältyy myös yhteydenpitoa asiakkaisiin ja palavereja asiakkaiden ja atomilaisten kanssa.

Jos voisit tavat yhden ihmisen ja esittää hänelle yhden kysymyksen, kuka se henkilö olisi ja mitä kysyisit?

Haluaisin tavata isoisoisoäitini Lyydia Leppäharjun, joka on elellyt vuosina 1879–1943 Ruovedellä. Olisi kiehtovaa tavata suvun nainen muutamien sukupolvien takaa ja tutustua hänen elämäänsä. Kysyisin, mitä kuuluu?

Millä nettisivulla vierailet päivittäin ja miksi?

Kirjoittaessani tai asiakkaiden tekstejä oikolukiessani tulee poikettua www.kielitoimistonohjepankki.fi ja www.kielikello.fi -sivustoilla, kun haluaa varmistusta suomen kielioppiin. Jos työn alla on englanninkielisiä tekstejä, niin tulee etsittyä tietoa kinkkisiin pilkkusääntöihin ja prepositioihin vastaavilta englanninkielisiltä sivustoilta. LinkedIn-verkoston päivitykset ja muut some-kanavat tulee tsekattua myös päivittäin. Muutoin verkkosivuvierailut määrittyvät täysin asiakkaan ja tekeillä olevan työn mukaan.

Mitkä on sun kovimmat workday-soittolistan kipaleet?

Työmatka menee radiota kuunnellen, mutta työpäivä sujuu musiikitta avotoimiston taustaäänten siivittämänä.

Jos voisit valita kenet tahansa mentoriksesi, kenet valitsisit ja miksi?

Valitsisin mentorikseni intohimoisen digitaalisaation puolestapuhujan: Ville Tolvasen, joka on digitalisti, strategi, kouluttaja, konsultti, puhuja ja Digitalist Network -verkoston perustaja. Suomen johtavia yrityksiä konsultoinut Tolvanen auttaa yrityksiä ja yhteisöjä ymmärtämään kasvun, muutoksen ja digitalisaation mahdollisuuksia. Keskustelemalla Tolvasen kanssa saisin takuulla kuulla mielenkiintoisia ajatuksia, kokemuksia ja tulevaisuuden visioita yrityksistä, palveluista, markkinoinnista, sisällöistä ja mediasta digimaailmassa.

Mitä yhtä taitoa duuniin liittyen haluaisit kehittää tänä vuonna ja miksi?

Adwords-hakusanamainonnassa on lukuisia mahdollisuuksia optimoida kampanjoita, ja mainostyökaluun tulee uusia ominaisuuksia koko ajan lisää. Haluaisin kehittää Adwords-optimointitaitojani, ja onnistua siten tekemään yhä tehokkaammin toimivia kampanjoita.

Mikä nimen antaisit omaelämäkerrallesi?

Sanoja, puhetta, tarinoita – tilauksesta ja tilaamatta

Mikä Atomin projekti, projektiin liittyvä asia tai lopputulos on jäänyt parhaiten mieleesi ja miksi?

Monialayritys Tekmen sisältöstrategia ja verkkosivusto. Projekti jäi mieleeni sen laajuuden ja monipuolisuuden ansiosta. Olin mukana alusta alkaen asiakasyrityksen eri liiketoimintayksiköille järjestettyihin asiakaskokemukseen ja verkkosivustoon liittyviin workshopeihin osallistuen. Upeinta oli suunnitella ja toteuttaa Tekmelle uutta tarinaa – asiakaslupauksia ja niitä tukevia verkkosisältöjä eri toimialoille. Projektiin osallistuivat kaikki atomilaiset, ja oli hienoa nähdä projektin edetessä, kuinka verkkosivusto rakenteineen, teksteineen ja valokuvineen rakentui palvelemaan uudella tavalla Tekmen asiakkaita.

Yhteistyö Tekmen kanssa on jatkunut verkkosivuston ja sisältöstrategian valmistuttuakin. Itse olen tuottanut uuden liiketoimintayksikön sisällöt osaksi verkkosivustoa sekä käynyt kouluttamassa Tekmen omaa verkkotiimiä sisällöntuotannon maailmaan.

 

Shh. Älä kerro Annille, mutta meidän tiimi sanoi Annista näin:

"Iloinen, eläväinen, työhönsä tarmolla ja pieteetillä suhtautuva työkaveri."

"Iloinen, pirtsakka, aina ensimmäisenä paikalla - aamu alkaa mukavasti, kun saa vaihtaa Annin kanssa kuulumiset. Rempseä mimmi, jolla juttua riittää. Jos jokin kielioppiseikka mietityttää, Annilta tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä."

"Tunnollinen puurtaja. Hämäläinen hämmentyy, kun lappeenrantalaisella juttua riittää."