Mikä on verkkosivuston ja laskeutumissivun ero?

Jos pohdit verkkomainonnan tekemistä tai ostamista yrityksellesi, törmäät varmasti termiin laskeutumissivu (Landing Page, ländäri, kampanjasivu).  

Laskeutumissivu on verkkosivu, jota käytetään yleisimmin yrityksen tuotteiden tai palveluiden mainoskampanjoissa tai asiakasliidien keräämisessä. Verkkovierailija voi päätyä laskeutumissivulle esimerkiksi painettuaan verkkomainosta (hakukone- tai somemainosta), tai sanomalehtimainoksessakin voidaan antaa verkko-osoite vaikkapa tuotetta mainostavalle laskeutumissivulle.

Laskeutumissivuston tavoite voi olla vaikkapa asiakasrekisterin kasvattaminen, kampanjatuotteiden/lippujen myynti tai asiakastapaamisten saaminen. Tavoitteen täyttymiseksi tarkoituksena on saada kävijä konvertoitumaan, eli suorittamaan jokin tehtävä laskeutumissivulla. Tehtävä voi olla esimerkiksi lomakkeen täyttö, uutiskirjeen tilaus, sähköpostiosoitteen antaminen tai ostotapahtuma.

Miksi kävijä kannattaa ohjata erilliselle laskeutumissivulle eikä yrityksen olemassa olevalle sivustolle?

  • Jos vierailija ohjataan mainosta painettuaan esimerkiksi yrityksen verkkosivuston etusivulle, hän joutuu itse navigoimaan ja etsimään tietoa mainostetusta tuotteesta/palvelusta
  • Laskeutumissivun sisällön voi räätälöidä täysin tietylle tavoitteelle sopivaksi. Viesti ja sisältö pysyvät selkeinä, kun laskeutumissivulla on vain yksi selkeä tavoite.
  • Laskeutumissivun avulla pystyt mittaamaan tarkasti kampanjasi tehokkuutta. Voit seurata, miltä sivuilta vierailijat ovat laskeutumissivulle tulleet.

Verkkosivusto on suunniteltu kertomaan yleisellä tasolla yrityksen taustasta, arvoista, palveluista, ja se sisältää linkkejä, jotka rohkaisevat vierailijaa navigoimaan sivujen muihin sisältöihin. Laskeutumissivusto on suunniteltu vain yhtä tarkoitusta varten eli suorittamaan jokin tehtävä, ja sen vuoksi sivulle ei laiteta navigointimahdollisuuksia.

Jarkko Rytkönen on Atomin verkkopalveluiden asiantuntija.

 

LUE LISÄÄ VERKKOSIVUISTA: