Kolminkertaista uutiskirjeesi tilaajamäärä kahdessa kuukaudessa

Uutiskirjeitä tipahtelee sähköpostiin päivässä parhaimmillaan kymmeniä – matkatarjouksia, koulutusvinkkejä, tapahtumakutsuja ja tärkeimpiä uutisotsikoita. Keskimäärin uutiskirjeen avaa noin 10-15 prosenttia sen tilaajista. Onko uutiskirjeestä toiseen vakiona pysyvä avausprosentti 61 ja tilaajamäärän moninkertaistaminen urbaani legenda? 

Uutiskirje on parhaimmillaan sähköposti, jota asiakkaasi ja palveluistasi tai tuotteistasi kiinnostuneet odottavat kuukausittain kieli pitkällä. Tehokkaimpien uutiskirjeiden tulokset näkyvät lähetystä seuranneina päivinä piikkeinä myynnissä ja sivuvierailuissa. 

Kätevien uutiskirje-softien avulla voit laatia uutiskirjeet ennakkoon ja ajastaa ne lähtemään sopivana ajankohtana. Lähettäjänä näet automaattisesti kuinka moni avasi postin, klikkasi tarjoamiasi linkkejä ja jatkoi aina ostosten tekoon asti. Näet eniten klikkauksia tehneet tilaajat jopa sähköpostin tarkkuudella ja voit testata A/B-testauksella millaiset otsikot purevat tilaajiisi tehokkaimmin. Kuulostaa helpolta ja vaivattomalta. 

Miksi sitten suurin osa uutiskirjeistä deletoidaan avaamatta roskakoriin? Koska ne toistavat itseään, eivät puhuttele tilaajia, ovat vaikealukuisia tai eivät tarjoa mitään uutta, erityistä tietoa. Paljastamme nyt yksinkertaisen salaisuuden miten luodaan uutiskirje, jonka avausprosentti on kerta kerran jälkeen yli 60 %. 

Massahurmaa tilaajat, kuten South Park 

South Park festivaali järjestetään vasta toista kertaa tulevana kesänä ja jo nyt tulevan kesän festarin uutiskirje moninkertaistaa tilaajamääräänsä joka postituksen jälkeen. Joulun ennakkolippuja markkinoitiin ensisijaisesti uutiskirjeen ja sosiaalisen median kautta – lippuja myytiin kaksi kertaa enemmän kuin ennakkoon oletettiin.

Miten tähän päästiin? Uutiskirjeestä tehtiin kohderyhmää kiinnostava paketti, jota ei voi ohittaa. South Park -uutiskirje näyttää ja kuulostaa rock-kansalta. Se ei tarjoa mitään turhaa. Herättelee kilpailuilla ja tarjoaa ensimmäisenä esiintyjäjulkistukset ja ekslusiiviset tarjoukset. Ilmestyy silloin kun on asiaa, ytimekkäästi ja kohderyhmän kielellä.

  1. Tee uutiskirjeen tilauksesta must – vihjaile sisäpiiritiedolla ja tarjouksilla.
  2. Tee tilauksesta helppoa verkkosivuillasi, mainitse siitä esitteissä ja bannereissa. Miksi? Uutiskirjeen tilaajat ovat kaikki kiinnostuneita, potentiaalisia asiakkaita. Viettele heidät maksaviksi asiakkaiksi asti. 
  3. Ole visuaalinen ja responsiivinen – suurin osa sähköposteista luetaan mobiililla, visuaalisuus värittää tarinasi.
  4. Ole ytimekäs – uutiskirje pitää voida lukea nopeasti.
  5. Tarjoa syy siirtyä verkkosivuille tai -kauppaan.
  6. Uudistu, yllätä ja ravistele – tarjoa joka kerta tuoretta luettavaa, kilpailuja, vinkkejä ja sisäpiiritietoa.
  7. Call-To-Action! – johdata joka uutisesta linkin kautta haluamaasi kohteeseen, verkkosivulle, lipunmyyntiin tai verkkokauppaan.
  8. Seuraa ja opi – uutiskirjeen tilaajat kertovat lukutottumuksillaan sinulle mikä jutuistasi kiinnostaa ja mikä ei. Kuuntele heitä. 

Lue myös vinkit tapahtumasi ennakkomarkkinointiin sekä miten selvitä jälkimarkkinoinnista ilman tuskanhikeä