Vältä tapahtuman verkkosivuston sudenkuopat

 Vuosivaihtuu.fi -sivuston ilme vuonna 2015.

Vuosivaihtuu.fi -sivuston ilme vuonna 2015.

Tapahtumajärjestämisen verkkosivuihin erikoistunut Evolero julkaisi omassa blogissaan suurimmat syyt, miksi tapahtumien verkkosivut mahdollisesti tappavat tapahtuman. Teimme vuonna 2014 ensimmäisen kerran Tampereen tapahtumatoimistolle vuosivaihtuu.fi -verkkosivuston. Jatkoimme yhteistyötä tapahtuman markkinoinnissa tänäkin vuonna. Tapahtuma sai uuden visuaalisen ilmeen, joka on nähtävissä verkkosivustolla ja somekanavissa (Facebook, Twitter, Instagram).

Tässä tapahtuman verkkosivuston kiputesti, jonka vuosivaihtuu.fi -sivusto läpäisi jo viime vuonna:

 1. Tapahtuman sivusto ei ole mobiiliyhteensopiva.
  Mobiili on jo tärkeämpi päätelaite verkkosivujen selaamiseen kuin pöytäkone.  Tapahtuman verkkosivuston suunnittelun on lähdettävä mobiiliyhteensopivuus edellä, sillä nimenomaisesti tapahtumaan valmistautuva ihminen on vielä todennäköisimmin kiinni mobiililaitteella verkkosivustossa.
 2. Värit eivät kerro mitään brändistäsi, eikä värejä käytetä rohkeasti.
  Sivuston värivalinnoilla ja visuaalisella ilmeellä täytyy tuoda esiin asiakkaalle aikaisemmin tehty verkkosivusto, jolla luotiin yhteys aikaisempiin tapahtumiin. Vuosi vaihtuu.fi -sivuston visuaalinen perusilme – Tampereen kaupungin siluetti ilotulituksineen – säilyi samana kuin viime vuonna, mutta värimaailma päivitettiin vuoden 2016 olympiamaa-Brasilian väreihin. Verkkosivuston visuaalisen ilmeen täytyy vastata tapahtuman luonnetta. Hevifestarin täytyy näyttää hevifestarilta. Lue tästä lisää blogistamme tapahtumakävijöiden profiloinnista.
 3. Sosiaalinen media on unohdettu.
  #vuosivaihtuu sivustolla on tuotu tagboard -palvelun kautta kaikkien olennaisimpien sosiaalisten medioiden keskustelu osaksi verkkosivustoa. Sivuston kautta pääsee suoraan siis kommentoitamaan ja osallistumaan sosiaalisen median keskusteluun. Myös Suomessa näkyvin sosiaalisen median kanava, Facebook, on suoraan sivustolla käytettävissä ja jaettavissa.
 4. Sivustolla navigointi on vaikeaa.
  #vuosivaihtuu -sivuston navigaatio on tehty minimaaliseksi, eikä käyttäjälle ole jätetty mitään mahdollisuutta olla näkemättä koko sisältöä alaspäin sivustoa liikutettaessa. Navigointi onnistuu myös suoraan ylänavigaation kautta. Tapahtumasivustolla tärkeimpiä asioita ei voi piilottaa navigaatioiden taakse. Varsinkin lipunmyyntiin tähtäävillä tapahtumasivustoilla on “konversiopiste” lipunmyyntiin oltava todella selkeä.
 5. Ei ole näkyvästi esillä, missä voi ilmoittautua.
  Tämä on tapahtumanavigoinnissa tärkeää. Siksi #vuosivaihtuu sivulla on tälle oma navigaatiokohtansa.
 6. Sivustolla ei ole sisältöä.
  Tapahtumasivustolla täytyy huomioida erilaisten sponsorien ja muiden mahdollisuus näkyvyyteen sekä sisällön luomiseen. #vuosivaihtuu -sivustolla on kaikkien vuodenvaihteessa tapahtumia järjestävien tahojen mahdollista jättää oma tapahtumansa sivustolle ja osallistua täten sivuston sisällön luomiseen.
 7. Ei viittauksia aikaisempiin tapahtumiin.
  Jos tapahtumaan myydään lippuja on tärkeää jakaa tunnelmia aikaisemmista tapahtumista tai nostaa esiin esimerkiksi koulutustapahtumista kävijöiden saamat hyödyt. Näin saadaan todiste tapahtuman toimivuudesta kävijöilleen ja sen onnistumisesta.

Tutustu itse vuosivaihtuu.fi -sivustoon ja osallistu keskusteluun ennen kuin #vuosivaihtuu!