Visuaalinen ilme auttaa tapahtumavierasta oman heimon löytämisessä

 Himoksella rokkia ja rillausta visuaalisessa ilmeessä.

Himoksella rokkia ja rillausta visuaalisessa ilmeessä.

Oli tapahtuman luonne tai koko mikä tahansa, se tarvitsee markkinointia. Olennainen osa tätä on kohderyhmänsä voimakkaasti huomioiva visuaalinen identiteetti.

Jos emme tunne asiakastamme, saatamme keriä lankaa väärästä päästä. Tapahtuman ilme on monesti ensimmäinen mielikuva, jonka potentiaalinen kävijä tapahtumasta saa – tapahtui kohtaaminen sitten sosiaalisessa mediassa, netissä tai vaikkapa julisteen muodossa. Lyhyt silmäys ja vastaanottaja on jo päättänyt onko tämä ”minun juttuni”.

Ilme on lupaus. ”Meillä on tämäntyyppinen tapahtuma ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita tällaisista asioista”. Jos visuaalinen ilme tehdään löperösti tai epäjohdonmukaisesti, johdamme potentiaalisia kävijöitämme auttamattomasti harhaan. Esimerkiksi semi-aikuisille suunnatun dj-vetoisen häppeningin ilmeen ei pidä missään tapauksessa avautua koko kansalle. Mitä kohdennetummin se puhuttelee kohderyhmäänsä ja aiheuttaa hämmennystä toisaalla, sen parempi.

Merkkien, kuvien ja symbolien kyllästämässä maailmassa teemme koko ajan intuitiivisia päätelmiä. Valikoimme ja haemme heimoamme sekä sille tunnusomaisia asioita. Tapahtuman ja sen yleisön yhteyden rakentamisessa auttaa isosti, jos meillä on oikeanlaiset visuaaliset palikat käytössämme.

Hyvin suunniteltu visuaalinen ilme on synkassa tapahtuman sisällön ja yleisönsä kanssa. Onnistuneimmillaan se kiinnittää toivomaamme huomiota ja saa kävijän omimaan tapahtuman itselleen.

Visuaalinen identiteetti voi hurmata, herättää luottamusta, kertoa tarinoita, sitouttaa…

Pinnalla on väliä!