Tapahtumien verkkosivuston suurimpien sudenkuoppien välttäminen

Tapahtumajärjestämisen verkkosivuihin erikoistunut Evolero julkaisi omassa blogissaan suurimmat syyt miksi tapahtumien verkkosivut mahdollisesti tappavat tapahtuman. Laitoimme juuri valmistuneen Tampereen tapahtumatoimistolle tekemämme verkkosivuston vuosivaihtuu.fi kiputestiin.

 1. Tapahtuman sivusto ei ole mobiiliyhteensopiva.
  Vuonna 2014 mobiili on jo tärkeämpi päätelaite verkkosivujen selaamiseen kuin pöytäkone.  Tapahtuman verkkosivuston suunnittelun on lähdettävä mobiiliyhteensopivuus edellä, sillä nimenomaisesti tapahtumaan valmistautuva ihminen on vielä todennäköisimmin kiinni mobiililaitteella verkkosivustossa.
 2. Värit eivät kerro mitään brändistäsi, eikä värejä käytetä rohkeasti.
  Sivuston värivalinnoilla ja visuaalisella ilmeellä täytyy tuoda esiin asiakkaalle aikaisemmin tehty verkkosivusto, jolla luotiin yhteys aikaisempiin tapahtumiin. Sivustolla väripensseliä on muutoinkin heiluteltu runsaasti. Hevifestarin täytyy näyttää hevifestarilta. Lue tästä lisää blogistammetapahtumakävijöiden profiloinnista.
 3. Sosiaalinen media on unohdettu.
  #vuosivaihtuu sivustolla on tuotu tagboard -palvelun kautta kaikkien olennaisimpien sosiaalisten medioiden keskustelu osaksi verkkosivustoa. Sivuston kautta pääsee suoraan siis kommentoitamaan ja osallistumaan sosiaalisen median keskusteluun. Myös Suomessa näkyvin sosiaalisen median kanava, Facebook, on suoraan sivustolla käytettävissä ja jaettavissa.Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2014 jo 51 % aikuisista käyttää Suomessa yhteisöpalveluja.
 4. Sivustolla navigointi on vaikeaa.
  #vuosivaihtuu -sivuston navigaatio on tehty minimaaliseksi, eikä käyttäjälle ole jätetty mitään mahdollisuutta olla näkemättä koko sisältöä alaspäin sivustoa liikutettaessa. Navigointi onnistuu myös suoraan ylänavigaation kautta. Tapahtumasivustolla tärkeimpiä asioita ei voi piilottaa navigaatioiden taakse. Varsinkin lipunmyyntiin tähtäävillä tapahtumasivustoilla on “konversiopiste” lipunmyyntiin oltava todella selkeä.
 5. Ei ole näkyvästi esillä, missä voi ilmoittautua.
  Tämä on tapahtumanavigoinnissa tärkeää. Siksi #vuosivaihtuu sivulla on tälle oma navigaatiokohtansa.
 6. Sivustolla ei ole sisältöä.
  Tapahtumasivustolla täytyy huomioida erilaisten sponsorien ja muiden mahdollisuus näkyvyyteen sekä sisällön luomiseen. #vuosivaihtuu -sivustolla on kaikkien vuodenvaihteessa tapahtumia järjestävien tahojen mahdollista jättää oma tapahtumansa sivustolle ja osallistua täten sivuston sisällön luomiseen.
 7. Ei viittauksia aikaisempiin tapahtumiin.
  Jos tapahtumaan myydään lippuja on tärkeää jakaa tunnelmia aikaisemmista tapahtumista tai nostaa esiin esimerkiksi koulutustapahtumista kävijöiden saamat hyödyt. Näin saadaan todiste tapahtuman toimivuudesta kävijöilleen ja sen onnistumisesta. Kaikki nämä viittaukset tulevat näkyviin ensi vuonna #vuosivaihtuu sivustolla, joka julkaistiin nyt ensimmäistä kertaa!

Phew, näyttäisi että sivustomme läpäisi tarkistuksen ja on valmis kovaan tapahtumakäyttöön. Tutustu itse ja osallistu keskusteluun ennen kuin #vuosivaihtuu osoitteessa vuosivaihtuu.fi