Asia Exchange –verkkosivut

Asia Exchangen uusi, visuaalisesti vaikuttava verkkosivusto lyhentää ostamisen polkuja ja johdattaa kävijän jouhevasti kohti ostopäätöstä. 

Lähtökohta

Asia Exchange on maailman suurin Aasian vaihtoja tarjoava yritys, joka on kymmenen vuotisen taipaleensa aikana lähettänyt vaihtoon tuhansia opiskelijoita yli 400 eri yliopistosta. Asia Exchangella on yhteensä 12 kohdeyliopistoa kuudessa eri Aasian maassa – Japanissa, Koreassa, Kiinassa, Thaimaassa, Malesiassa ja Indonesiassa. Tänä vuonna yritys viettää kymmenvuotis juhlavuottaan.

Asiakkaamme tavoitteena oli liikenteen lisääminen verkkosivuille, konversioiden parantaminen sekä vaihtohakemusten määrän lisääminen. Verkkosivuston ulkoasu haluttiin uudistaa ja sivuston itsenäisestä päivittämisestä haluttiin tehdä mahdollisimman helppoa Asia Exchangen monikieliselle sisällöntuottajatiimille.

Ratkaisu

Ratkaisumme asiakkaan haasteeseen on globaali, monikielinen, käyttäjäystävällinen, helposti päivitettävä ja hallinnoitava, visuaalisesti vaikuttava verkkosivusto, joka lyhentää ostamisen polkuja ja ohjaa asiakkaan jouhevasti kohti ostopäätöstä.

Nyt sivuston kävijät löytävät etsimänsä tiedon nopeasti ja asiakaspolku sivustolle tulemisesta hakemuksen lähettämiseen vaatii vain muutaman klikkauksen. Verkkosivusto tuo Asia Exchangen laadukkaan sisällön esiin sen ansaitsemalla tavalla ja kerää sosiaaliseen mediaan aktiivisesti tuotettavan sisällön osaksi verkkosivustoa. 

Käyttökokemussuunnittelu ostopolkujen lyhentäjänä

Verkkosivuprojekti käynnistettiin puolen päivän workshopilla, jossa määriteltiin sivuston kohderyhmät sekä kunkin strategiset käyttäjäpolut. Nämä käyttäjäpolut otettiin huomioon kaikissa sivustolla tehtävissä ratkaisuissa. Workshopin lopputuloksena luotiin myös kävijäkortit sisällöntuotannon tueksi. 

Asiakkaan huolellisen taustatyön ansiosta tiesimme myös, mitä sisältöjä luetaan milläkin laitteella. Sivuston ulkoasun ja konversiopolkujen suunnittelussa otettiinkin huomioon, millaiset UX- ja UI-valinnat ohjaavat eri ostovaiheissa olevia kävijöitä kohti haluttua polkua. Huolellisen käyttökokemussuunnittelun ansiosta ostopolun klikkausten määrä vähentyi huomattavasti - nyt kävijä löytää kaiken kohteesta tarvitsemansa tiedon yhdeltä sivulta ja ohjautuu nopeammin kohti hakulomakkeen lähettämistä. 

Huolellisen käyttökokemussuunnittelun ansiosta ostopolun klikkausten määrä väheni huomattavasti.
— Susanna, käyttöliittymät, Atomi

 

Asia Exchangella on sisällöntuottajia ympäri maailmaa. Teknisessä toteutuksessa otettiinkin erityisesti huomioon sisällönhallinnan yksinkertaisuus ja helppous. Uusien verkkosivujen myötä kaikki sisällöntuottajat pystyvät päivittämään ja tuottamaan sisältöä verkkosivuille yhtä kätevästi.

Teknisessä toteutuksessa keskeisessä osassa olivat myös sivuston kieliversiot. Viisi kieliversiota toivat oman erityispiirteensä projektiin ja vaikuttivat merkittävästi sivuston laajuuteen. Viidestä kieliversiosta rakentui lopulta yli 1000 sivun ja artikkelin massiivinen kokonaisuus.

 

Teknisen toteutuksen osalta erityispiirteenä olivat kieliversiot. Sivustolla on yhteensä viisi kieliversiota, joista rakentui lopulta yli 1000 sivun ja artikkelin massiivinen kokonaisuus.
— Kalle, tekninen toteutus, Atomim
 Alun strategiapalaverien seurauksena luotiin tietoisuus-vaihetta ja vahvaa somepresenssiä tukeva Community hub, joka tarjoaa viihdyttävää ja sitouttavaa sisältöä ja toimii sisäänheittäjänä kohderyhmälle.

Alun strategiapalaverien seurauksena luotiin tietoisuus-vaihetta ja vahvaa somepresenssiä tukeva Community hub, joka tarjoaa viihdyttävää ja sitouttavaa sisältöä ja toimii sisäänheittäjänä kohderyhmälle.


Haluatko kuulla lisää?

Verkkosivusto