Visuaalinen ilme ja video elokuvafestivaalille

Atomin markkinointiyhteistyö Tampereen elokuvajuhlien kanssa on jatkunut komeasti yli 15 vuotta. Vuonna 2015 loimme kolmelle vuodelle ulottuvan konseptin, jossa visuaalisen ilmeen keskiöön nostettiin elokuvajuhlille suunniteltu ja rakennettu puinen projektori. Värimaailma ja teemat projektorin ympärillä ovat luoneet jokaiselle vuodelle oman ilmeen, joka näkyy julisteissa, painotuotteissa ja festivaalin verkkosivustolla.

Haaste

Elokuvajuhlien markkinoinnin lähtökohtana on joka vuosi uuden, aikaisemmista vuosista erottuvan visuaalisen ilmeen suunnittelu. Kolmivuotiseksi suunniteltu konsepti tulee tänä vuonna päätökseensä ja puisen projektorin on aika poistua näyttämöltä. Trilogian viimeisen tunnusvideon tekoon haluttiin uusi toteutustapa.

Ratkaisu

Koska jo originaalin projektorin alkuperäisessä suunnittelussa oli käytetty 3d-mallinnusta, teimme tänä vuonna animoidun videon, jossa hyödynsimme samaa tekniikkaa. Projektorin mallintamisen jälkeen suunnittelimme videon kuvakulmat kuva kuvalta. Huolellinen suunnittelu oli tärkeää, sillä mallinnuksen ”rendaaminen”, eli vienti hyvälaatuiseksi videoksi on aikaa vievää puuhaa. Valmiista kuvakulmista koostimme lopullisen videon, jonka jälkeen viimeistelimme sen valitsemalla taustalle musiikin ja ääniefektit.

Visuaalista ilmettä noudattava, elokuvajuhlien YouTube-kanavalla julkaistu video, toimii osana festivaalin markkinointia. Täysimittaisena tunnusvideota käytetään trailerina festivaaliesitysten alussa. Leikattu versio pyörii myös elokuvajuhlien verkkosivuston etusivulla, tuoden liikkuvan kuvan ensi kertaa myös festivaalin verkkosivuston ilmeeseen.


Haluatko kuulla lisää?

Atomi palveluksessasi