Markkinointistrategia näkyväksi ydintarinalla

Globaalin trukkivalmistajan uusi asiakaslähtöinen markkinointikonsepti toimii myynnin tukena ja osallistaa asiakkaat yrityksen tarinaan. 

Lähtökohta

Osa suomalaista globaalia nostolaitekonsernia oleva, Ruotsissa toimiva trukkivalmistaja, myy trukkeja yli sataan maahan ympäri maailmaa ja valmistaa trukkeja "suurella sydämellä" ja huippuluokan osaamisella. Myyntiä ja jälleenmyyjäorganisaatioita tukeakseen asiakkaamme halusi kehittää asiakaslupaustaan asiakaslähtöisempään suuntaan. Tavoitteena oli myös vahvistaa mielikuvaa asiakkaitaan ymmärtävästä, isosta, globaalista ja vahvasti eteenpäin menevästä toimijasta.

Ratkaisu

Haasteen ratkaiseminen aloitettiin tarinasta käsin. Tuoteominaisuuksien korostamisen sijaan keskityttiin siihen, mitä tuotteilla on mahdollista saada aikaan trukkien käyttäjien maailmassa, ja miten trukit ovat osa asiakkaiden arkea. Uusi konsepti tukee myös jälleenmyyjien työtä ja osoittaa myyntiargumenttien pätevyyden – trukit soveltuvat mitä erilaisempien asiakkaiden käyttöön ja mitä erilaisempien haasteiden ratkaisemiseen. 

Katso lopputulos tästä ja lue alta lisää, miten se tehtiin. 

Asiakas tarinan sankarina

Projekti aloitettiin ideoimalla uutta tarinaa ja sen lähtökohtia yhdessä asiakkaan kanssa. Ideoinnin keskiöön tuotiin trukkien käyttö eri asiakasprofiilien näkökulmasta – mitkä ovat globaalisti yhteneväisiä haasteita, joihin asiakkaamme trukit tuovat helpotusta? Yhteneväisien haasteiden näkyväksi tekeminen loi punaisen langan tarinalle. Tarinan sankarina on asiakas, ei trukki.

 Tarinalla haluttiin tuoda esiin trukkien soveltuvuus asiakkaiden arkipäivän haasteiden ratkaisemiseen kaikenlaisissa olosuhteissa. Videota kuvattiinkin niin sateessa, paahteessa kuin jäätävässä viimassakin.    

Tarinalla haluttiin tuoda esiin trukkien soveltuvuus asiakkaiden arkipäivän haasteiden ratkaisemiseen kaikenlaisissa olosuhteissa. Videota kuvattiinkin niin sateessa, paahteessa kuin jäätävässä viimassakin. 

 

Uusi tarina päätettiin kertoa ensisijaisesti videon avulla.Bränditarinaa kuvattiin lopulta neljässä eri maassa – Ruotsissa, Saksassa, Färsaarilla ja Thaimaassa. Videoon osallistettiin aktiivisesti trukkien käyttäjiä, mekaanikkoja, päälliköitä ja jälleenmyyjiä työssään.

Built for your world –video on ensiaskel uuden tarinan ja päälupauksen viestimisessä ja jalkauttamisessa niin asiakkaille, sidosryhmille kuin jälleenmyyjäorganisaatioillekin. 

Asiakkaiden osallistaminen markkinointiin ja yrityksen tarinaan on harvinaista tällä toimialalla, ja olemmekin tästä erottuvasta konseptista ja lopputuloksesta todella ylpeitä.
— Petri Halonen, Atomi
 Tähän joku virallisista kuvista.

Haluatko kuulla lisää?

Atomi palveluksessasi