Vuosikertomuksen julkaiseminen ja toteutus turvallisesti etäpalveluna

Lähtökohta
Ramirent Oyj on suomalainen rakennusalan pörssiyhtiö, joka vuokraa rakentajille ja teollisuuteen erilaisia koneita ja laitteita. Pörssiyhtiöiden sijoittajaviestinnän kärkenä on vuosittain julkaistava vuosikertomus toiminnan tunnusluvuista.

Vuosikertomuksen toteutuksen haasteena oli yhteisen prosessin rakentaminen avainlukuja sisältävän sisällöntuotannon ja taittotyön välille. Pörssitiedottamisessa ei ole varaa sisällöllisille virheille, ja aikataulut ovat usein tiukkoja ennen tulosjulkistamista.

Ratkaisu
Ramirent Oyj:n vuosikertomuksen toteutus ratkaistiin toteuttamalla yhteinen alusta, johon on tietoturvallisesti pääsy vain halutuille käyttäjille. Alustan kautta on mahdollista päästä tekemään etäyhteyden kautta julkaisujen sisältöön muutoksia, suoraan taitettavaan julkaisuun. Näin taittamisen eri vaiheissa on mahdollista seurata toteutuksen etenemistä ja tehdä nopeita muutoksia sisältöön etänä.

 Työn alla eri osioita julkaisusta.

Työn alla eri osioita julkaisusta.

Turvallinen toteutusprosessi takaa julkaisujen sisällön virheettömyyden

Julkaisun toteuttaminen yhdessä eri sisällöntuottajien ja taittajien kanssa vaatii huolellista suunnittelua ja aikatauluttamista. Monisivuisia julkaisuja tekevät useimmiten monet ihmiset samanaikaisesti. Suurimpia haasteita monisivuisten julkaisujen toteutuksessa, joissa sisältöä tuotetaan eri lähteissä, on sisällön tarkistaminen ja muutosten tekeminen tiukassa julkaisuaikataulussa. Myös mahdollisuus eri versioiden sekaantumiseen vaanii aina.

Yhteisen työtilan ja työtiedoston avulla versioita on vain yksi. Kaikki näkevät, mitä osuuksia on työn alla, ja mihin osioihin voi tehdä muutoksia. Käytännössä eri ihmiset pystyvät tekemään samanaikaisesti muutoksia julkaisuun – visualistit muutoksia eri osiin taitossa, ja sisällöntuottajat korjauksia ja muutoksia sisältöön.

Toteutusaikataulua on ollut mahdollista kiristää huomattavasti yhteisen työtilan avulla.
— Outi-Mari, monikanavainen julkaiseminen

Haluatko kuulla lisää?

Atomi palveluksessasi