Suomi 100 Tampere käynnistyi onnittelukampanjalla

Suomi 100 Tampere –onnittelukorttikampanja käynnistyi 01.01.2017. Kuvasimme kampanjaan eri julkisuuden henkilöitä. Lue miten kuvaukset etenivät ja millaisia järjestelyjä hyvin organisoitu kuvauspäivä edellyttää? 

Suunnittelu:

Kuvaajamme Markku ja visuaalisen tiimin harjoittelija Sami suunnittelivat kuvaukset niin, että kaikki toimisi mahdollisimman tehokkaasti, sillä kuvattavia ei voinut pitää kuvauksissa koko päivää – julkisuuden henkilöt kun ovat yleensä melko kiireisiä. 

Kuvaustilanteessa Markku halusi ottaa erityisesti huomioon valaistuksen ja asettelun. Valaistuksen tuli olla kaikille sopiva, eli mahdollisimman neutraali. Valaisun tuli toimia myös sekä koko- että puolikuvassa ja sekä still- että videokuvassa. Asettelua taas piti pohtia niin ryhmä- kuin yksilökuvienkin kannalta ja sen tuli olla muunneltavissa valo- ja videokuvan välillä. 

Studiovalojen asetukset tuli säätää niin videokuville kuin still-kuvillekin sopiviksi. Kun optimaaliset säädöt olivat tiedossa hyvissä ajoin ennen kuvattavien saapumista, oli työskentelyn tehokkuus ja laatu varmistettu. 

suomi100 behind the scenes.jpeg

Kuvaukset:

Helposti liikuteltava "äänimies" rakennettiin kiinnittämällä äänityspuomi katonrajaan. Näin se oli helppoa ja etenkin nopeaa asetella oikealle korkeudelle eri henkilöitä varten. 

Tiedossa oli, että studiossa on kova ilmastointi, sillä studio oli suunniteltu still-kuvien ottamiseen. Markku ja Sami pohtivat, miten ilmastoinista aiheutuva ääni ei häiritsisi liikaa äänten tallentamista ja päätyivät laittamaan mikin ympärille tuulisuojan. Tällä tavoin humina saatiin häivytettyä minimiin ja helpotettua jälkitöinä tehtävän äänityöstön määrää. 

“Itse kuvaustilanteissa vastasin valojen asettelusta ja säädöstä sekä äänittämisestä. Näin Markku pystyi täysin keskittymään kuvaamiseen ja kommunikointiin kuvattavien kanssa.”
- Sami, visuaalisen tiimin harjoittelija
postikorttikampanja editointi.jpeg

Editointi:

Editointi alkoi ääniraitojen kuntoon laittamisella ja synkronoimisella videoihin. Huolellisella EQ:n käytöllä humina saatiin poistettua käytännössä kokonaan. Videot editoitiin ja värit määriteltiin Adoben Premierellä, jonka jälkeen niihin tehtiin alku- ja loppukuvat After Effectsillä. Videot julkaistiin myös somessa, joten niihin lisättiin tekstitykset. Näin katsojan oli mahdollista saada videoista kaikki irti millaisella laitteella tahansa, millaisessa tilanteessa tahansa.

“Kiitos ammattitaitoisen meikkaajan, kuville ei tarvinnut tehdä kuin pieniä hienosäätöjä, kuten kyltteihin myöhemmin lisätyt onnittelutekstit.”
- Markku, kuvaaja

 

Lähiaikoina kerromme miten WordPressin päälle suunniteltiin ja toteutettiin tapahtumakalenteri, jonka tuli toimia hallinnoijalle, tapahtumajärjestäjälle sekä erilaisille käyttäjille.
Kurkista tapahtumakalenterin tarjontaan täällä!

  Käy onnittelemassa Suomea ja katsomassa onnitteluvideot!

Haluatko kuulla lisää?

Atomi palveluksessasi