Vaikuttajamarkkinointia kansalliseen juhlavuoteen

Uskotko kaveria vai uskotko yritystä? Aivan, 78 % ihmisistä on samaa mieltä kuin sinä ja me – kaverin sanaan ja suositukseen luotetaan ennemmin kuin yrityksen viestintään. Mainonta ja viestintä, joka täyttää tyrkyttämisen tai käskyttämisen tunnusmerkit, ei tänä päivänä enää pure. 

Haaste

Suomi täyttää 100 vuotta ensi vuonna. Miten Tampereella saadaan ihmiset aktivoitua juhlimaan omaehtoisesti Suomea? Millä keinoin aktivoidaan kaupunkilaisia innostumaan pääosin valtion ja kaupungin organisoimasta hankkeesta? Miten saadaan aikaa vaikutusta ja osallistumista? Miten jokaista suomalaista koskettava juhla tuntuisi omalta?

Ratkaisu

Vaikuttajamarkkinointi on kymmenen kertaa aktivoivampi tapa kuin perinteinen mainonta, kun halutaan vaikuttaa ihmisten päätöksiin. Ihmiset luottavat asioihin, joita omat verkostot jakavat ja suosittelevat omissa kanavissaan.

Vaikuttajamarkkinoinnin hengessä tapahtumia ja osallistumista jalkautettiin yksilötasolle. Jokaisella on nyt mahdollisuus osallistua ja löytää oma tapansa juhlia satavuotiasta Suomea Tampereella. Jos kaverisikin on mukana, mikset sinäkin?

Vaikuttajamarkkinoinnilla myös vaikeammin tavoitettavat kohderyhmät mukaan

#suomi100tampere käynnistyi kesällä 2016. Aluksi verkkosivujen kautta jokaisella on mahdollisuus ilmoittaa omia soveltuvia tapahtumiaan mukaan juhlintaan. Eri vaikuttajaryhmiä aktivoidaan mukaan tekemään yhteistä juhlavuotta, meille kaikille tamperelaisille.

 

Vaikuttajamarkkinoinnilla on mahdollista saada viestiä eteenpäin vaikeasti tavoitettavissa ikäluokissa ja kohderyhmissä. Esimerkiksi nuorten aktivointi täytyy tapahtua ainoastaan heidän omissa kanavissaan, omissa vaikuttajaryhmissään, omalla kielellään ja heidän omilla ehdoillaan.

 

Älä siis usko meitä :) Usko kaveriasi, joka kutsuu sinut kuuntelemaan soittokuntansa esittämää fanfaaria Suomelle! 


Haluatko kuulla lisää?

Atomi palveluksessasi