Vaikuttajamarkkinointia kansalliseen juhlavuoteen

Uskotko kaveria vai uskotko yritystä tai viranomaista? Aivan, 78 % ihmisistä on samaa mieltä kuin sinä ja me. Mainonta ja viestintä, joka täyttää tyrkyttämisen tai käskyttämisen tunnusmerkit ei tänä päivänä enää pure. 

Suomi täyttää 100 vuotta ensi vuonna. Miten Tampereella saadaan ihmiset aktivoitua juhlimaan omaehtoisesti Suomea? Vaikuttajamarkkinointi on kymmenen kertaa aktivoivampi tapa kuin perinteinen mainonta ihmisten päätöksiin vaikuttaessa. Ihmiset jakavat ja luottavat asioihin, joita omat verkostot suosittelevat omissa kanavissaan.

Älä siis usko meitä :) Usko kaveriasi, joka kutsuu sinut kuuntelemaan soittokuntansa esittämää fanfaaria Suomelle! 

Haaste

Millä keinoin aktivoidaan kaupunkilaisia innostumaan pääosin valtion ja kaupungin organisoimasta hankkeesta. Miten saadaan aikaa vaikutusta ja osallistumista? Miten jokaista suomalaista koskettava juhla tuntuisi omalta?

Ratkaisu

Vaikuttajamarkkinoinnin hengessä tapahtumia ja osallistumista jalkautetaan yksilötasolle. Jokaisella on mahdollisuus osallistua ja löytää oma jaettava ja koettava tapansa juhlia satavuotiasta Suomea Tampereella. Jos kaverisikin on mukana, mikset sinäkin.

Tulokset

#suomi100tampere käynnistyi kesällä 2016. Aluksi verkkosivujen kautta jokaisella on mahdollisuus ilmoittaa omia soveltuvia tapahtumiaan mukaan juhlintaan. Eri vaikuttajaryhmiä aktivoidaan mukaan tekemään yhteistä juhlavuotta, meille kaikille tamperelaisille.

Esimerkki vaikuttajamarkkinoinnista vaikeasti tavoitettavassa ikäluokassa ja kohderyhmässä. Nuorten aktivointi täytyy tapahtua ainoastaan heidän omissa kanavissaan, omissa vaikuttajaryhmissään, omalla kielellä ja heidän omilla ehdoillaan.