Verkkosivusto oman sisällöntuotannon tueksi

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestön verkkosivut rakennettiin tukemaan yrityksen omaa viestintää, optimoimalla helppokäyttöisyyttä ja kouluttamalla sisällöntuottajia. 

Lähtökohta

Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestö on lapsiperheiden parissa työskentelevien järjestöjen asiantuntija-, kumppanuus- ja vaikuttajajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on seurata ja edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia Varsinais-Suomessa sekä edistää lastensuojelujärjestöjen keskinäistä yhteistoimintaa.

Verkkosivustojen päivitys oli osa isompaa viestinnällistä kokonaisuutta. Lähtökohtana oli kaikkien viestintäkanavien sekä visuaalisen ilmeen päivittäminen. Tavoitteena oli luoda modernit ja helppokäyttöiset järjestösivut, jotka tuovat esiin yrityksen omaa viestintää sekä nostavat sosiaalisen median sisältöjä osaksi verkkosivustoa.

Ratkaisu

Responsiiviset sivut rakennettiin WordPress-julkaisujärjestelmän päälle. WordPress julkaisujärjestelmä on optimoitavissa helposti päivitettäväksi. Henkilökunnalle järjestettiin myös koulutusta omaan sisällöntuotantoon ja julkaisujärjestelmän käyttämiseen.

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestön omistaman Heideken-rakennuksen vuokraaminen tuotiin näkyväksi osaksi verkkosivustoa – vuokraamisen asiakaspolkua kaikilta sivuilta lyhennettiin ja yksinkertaistettiin. 

Yhteinen työtila mutkattoman verkkototeutuksen taustalla

Projekti käynnistettiin tavoitteiden ja verkkosivuston ominaisuuksien määrittelyllä. Kattojärjestön ilmeen olimme jo aiemmin suunnitelleet, joten käyttöliittymän visuaaliset elementit olivat jo olemassa. Yhteinen sähköinen projektityötila, jonka kautta eri osapuolet pitivät toisiinsa yhteyttä, loi yhteistyöstä läpinäkyvää – näin projektin kaikki osapuolet pysyivät koko ajan kartalla projektin vaiheista ja seuraavista stepeistä.

 

Verkkosivustoprojektiin liitettiin myös koulutus verkkosivuston päivittämisestä ja sisällöntuotannosta. Koulutuksessa asiakkaamme henkilöstö sai ohjeistuksen oman WordPress-sivustonsa sisältöjen itsenäiseen päivittämiseen ja sisällön optimointiin. 

 

Lyhyt johdatus hakukoneoptimointiin ja opastus WordPressin SEO-työkalujen käyttöön auttoi asiakasta ymmärtämään sisällöntuotannon roolin sivuston löydettävyyden parantamisessa. Kävimme läpi myös verkkosivuston sisällöntuotannon parhaimpia käytänteitä, jotta asiakas sai tukea verkossa toimivan sisällön tekemiseen.
— Anni, sisällöntuotanto
 
 

atomi_yhteys.png

Haluatko kuulla lisää?

Verkkosivusto