Poikkeusolot pakottavat yritykset miettimään strategioitaan uudelleen, jotta myynti ei pysähdy näissä muuttuneissa olosuhteissa. Parhaiten selviävätkin ne yritykset, jotka näkevät tämän yritysten toimintaan ja tulokseen vaikuttavan ajanjakson tilaisuutena uudistua. 

Etämyynti kohtaa vieläkin usein asenteita, ettei se voi olla yhtä tehokasta kuin perinteinen face-to-face-myynti. Lue alta, mitkä ovat etämyynnin hyödyt – mitkä asiat tekevät etämyynnistä tehokasta ja toimivaa?

1. Pienennä myynnin kuluja, luovu turhista ajokilometreistä

Etämyynti onnistuu paikasta riippumattomasti. Voit saada yhteyden potentiaaliseen asiakkaaseen jopa toiselle puolelle maapalloa ilman lentokoneeseen hyppäämistä. Etänä myyden minimoit myyntimatkat kuluineen.

2. Nopeuta myyntiä

Selkeän etämyynnin mallin ansiosta myyjät tietävät miten viedä myyntiä eteenpäin. Myyntiputki lyhenee, koska etätapaamisia on tarvittaessa ketterämpää siirtää kuin F2F-tapaamisia. Myynnin alkuvaiheessa on järkevää selvittää etänä, kohtaavatko asiakkaan tarpeet ja myymäsi tuote/palvelu.

3. Vähennä myyntitapaamisiin menevää aikaa

Etämyynti raivaa kalenteriisi aikaa, kun pidät myyntitapaamisen etänä ilman kasvokkaisen tapaamisen koordinoimiseen ja matkustamiseen menevää aikaa. Myynti on osa yrityksesi tarjoamaa asiakaskokemusta: etämyynti tuo joustavuutta asiakkaasi arkeen. Lisäksi aika lyhyeen etätapaamiseen löytyy asiakkaaltakin todennäköisemmin kuin F2F-tapaaminen. Etämyynnin keinoilla saat hoidettua enemmän myyntikohtaamisia lyhyemmässä ajassa.

4. Vakuuta ostaja asiantuntemuksestasi ilman henkilökohtaista tapaamista

Myyntitapaamiseen valmistautuminen on aivan yhtä tärkeää kasvokkaisessa kuin etätapaamisessa. Etämyynnissä et vakuuta ostajaa olemuksellasi tai eleilläsi tai tee tuttavuutta ja luo luottamusta yhteisellä kahvittelulla. Etämyynnissä mennään nopeammin asiaan. Siksi puhettasi tukevan myyntiesityksen pitää olla sisällöllisesti ja visuaalisesti vaikuttava sekä esityksen rakenteen ja sisällön optimoitu etämyyntitapaamisen kestoon ja myynnin vaiheeseen.

5. Tehosta myyntiseurantaasi analytiikan avulla

Tarpeellisen tiedon kirjaaminen myynnin eri vaiheista CRM:ään on tärkeää myös etämyynnissä, jotta myynnit pysyvät ajan tasalla, ja myynnin seuraavat toimenpiteet palvelevat ostajaasi ja hänen haasteitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Parhaimmat etämyynnin työkalut tarjoavat sinulle myös analytiikkaa, joka mahdollistaa myyntiseurannan.

6. Yhdenmukaista myyntiviestintääsi

Kun etämyynnin eri vaiheisiin tehdään asiakkaidesi haasteisiin vastaavat myyntiesitykset, myyjiltä löytyvät valmiit työkalut etätapaamisiin. Yhtenäisillä myyntiesityksillä hallitset brändiäsi ja voit varmistua, ettei myynnissä käytetä vanhentuneita tai keskenään erilaisia materiaaleja.

Etämyynti käynnissä kotitoimistolla jossa mies tietokoneen äärellä kuulokkeet korvillaan

Etämyynti on tällä hetkellä lähes ainoa mahdollinen tapa myydä, mutta sen keinot hyödyttävät ja tukevat myyntiä myös poikkeusolojen jälkeen.

Tutustu Atomi CoreStory™ -etämyyntipalveluun, ja varaa 15 minuutin demo, jossa esittelemme sinulle modernin etämyynnin työkalun etänä.

Jaa artikkeli