Visuaalinen ilme on tarinasi kannet

Visuaalisen ilmeen pitää puhutella kuluttajaa tai ostajaa oikealla tavalla. Ilme alleviivaa kuulumista valintaryhmään, jonka mukaan ostopäätöksiä tehdään. Myyt joko palveluita, tuotteita tai ajatuksia. Hyvä ilme on visuaalinen tiivistelmä niistä arvoista ja valinnoista, joihin haluat kohderyhmääsi johdatella.

Visuaalisen ilmeen tärkeyttä kuvaa hyvin allegoria kirjankansista. Hyväkin kirja voi jäädä hyllyyn, mikäli kannet eivät pysty välittömästi antamaan mielikuvaa sellaisesta tarinasta, jonka haluaisit lukea. Vääränlainen mielikuva sisällöstä voi siis vaikuttaa sekunneissa lukemispäätökseen. 

Visuaalinen ilme rakentuu eri kokoisista graafisen suunnittelun vaiheista, joita yhdistelemällä syntyy oikeanlainen visuaalinen mielikuva toiminnasta.

  • logo
  • graafiset elementit
  • painettu ja sähköinen lomakkeisto
  • typografian määrittely
  • värimaailman määrittely
  • kuvamaailman määrittely
  • graafinen ohjeistus

Kaikki markkinointiviestinnälliset toimenpiteet vaativat jonkinasteista visuaalisen ilmeen suunnittelua. Se on erottamaton osa jokaisen yrityksen, tapahtuman tai järjestön näkymistä niin katukuvassa, painettuna, verkossa, messuilla, tapahtumissa tai kauppojen hyllyillä. 

Mieleenpainuva visuaalinen ilme puhuttelee oikeita kohderyhmiä, on selkeä, kestää aikaa ja muuntuu helposti kaikkiin markkinointi- ja viestintäkanaviin.

Visuaalinen suunnittelumme perustuu aina oikeiden kohderyhmien selvittämiseen sekä analyyttiseen työhön visuaalisen ilmeen tavoitteista. Täten visuaaliset ilmeet rakennetaan aina yksilöllisesti palvelemaan myös liiketoiminnallisia tavoitteita.

Muista, että ilman hyvää sisältöä pelkkä visuaalinen pinta ei riitä vakuuttamaan potentiaalista asiakasta. Lue lisää sisällöntuotannon palveluistamme.


Kiinnostuitko visuaalisen ilmeen palveluistamme?

Kysy lisätietoja palvelustamme tai jätä viesti lomakkeella.