Vaikka viestisi tai myyntitarinasi olisi kuinka tarkkaan strategisesti ja tekstillisesti hiottu, se pitää kuvittaa. Kuva itsessään voi jo olla hyvä tarina. On myös palveluita tai viestejä, joita ei voi kuvittaa tavanomaisilla kuvilla. Tällöin vaaditaan visuaalisen tarinankerronnan taikuutta.

Lisätyn todellisuuden illuusio

Teemme paljon Atomissa kuvatoteutuksia kone- ja laitevalmistajille sekä ohjelmistotaloille. Usein visualisoitavien ja tarinallistettavien asioiden esittäminen kertoo asiakkaidemme tuottamasta lisäarvosta omille asiakkailleen ohjelmistojen tai tuotetun tiedon avulla.

Ohjelmoivan tai tietokonetta käyttävän ihmisen kuva pelkästään ei inspiroi oikein ketään.

Asiakkaamme Atostek on ”digitalisaation insinööritoimisto”. Osaamisen takana on raudanlujia ammattilaisia, jotka tietotaidollaan pystyvät näkemään miten asiakkaiden liiketoimintaa voidaan kehittää ohjelmistokehityksen avulla. Atostekin brändikuvia rakennettiin yhdistämällä kuvat asiantuntijoista loppuasiakkaiden maailmoista kertovaan lisätyn todellisuuden tasoon.

Asiakkaan maailma eläväksi

Joskus kuvilla myös luodaan illuusioita maailmasta, jota oikeasti ei ole olemassa. Toisinaan on mahdotonta saada otettua kuvaa, jossa pystyttäisiin yhdistämään yhteen kuvaan kaikki haluamamme informaatio. Tällöin kuvat ja tarina rakennetaan erillisistä kuvista yhdistämällä eri kuvauspisteistä otettuja kuvia.

Osana asiakkaamme uutta ydinviestiä toteutimme sarjan kuvia, joilla kerroimme tarinaa miten asiakkaamme tuotteet auttavat heidän asiakkaitaan tekemään työnsä paremmin ympäri maailmaa.

Kävimme kuvaamassa asiakkaamme tuotteita Aasian kuumissa viidakoissa, Saksan ja Färsaarten sateisen kylmässä tihkussa. Olosuhteista riippumatta asiakkaamme tuotteet auttavat saamaan hommat hoidettua.

Tarkka kuvasuunnittelu on välttämätön esituotannon vaihe halutun lopputuloksen varmistamiseksi.

Petri Halonen

Haluatko kuulla lisää?

Petri Halonen
Strateginen markkinointiviestinnän suunnittelu

Soita
Jaa artikkeli