Asiakascase

Viestintäkonsepti sisäisen viestinnän muutokseen

Lähtötilanne

Mikä oli tilaajan tavoite?

Ramirent on Suomen johtava konevuokraamo. Pohjois- ja Itä-Euroopassa toimiva yritys otti koronakeväänä uudet sisäiset viestinnän työkalut käyttöön nopealla aikataululla.

Sisäisen viestinnän isoja haasteita on saada tieto yrityksen sisäisistä asioista jokaisen ulottuville, työntekijän roolista tai työnkuvasta riippumatta. Liikkuvia ja vain mobiililaitteilla operoivia työntekijöitä palvelemaan Ramirent otti käyttöön uuden intranetin sekä toimisto- ja tiimisovellukset. Miten lähdimme miettimään tehokasta tapaa kertoa uusista viestinnän työkaluista? Korona-aikana etätyön mahdollistaminen ja parantuneet tiimityökalut ovat organisaatiolle elintärkeitä.

Ratkaisu

Tehokas sisäinen viestintä parantaa myös työntekijäkokemusta

Ramirent-brändin ydinviesti on tarjota sujuvaa palvelua kaikissa konevuokraamisen vaiheissa. Sujuvaa palvelua saa Ramirentistä aina hymyn kera. Brändin keskeisenä arvona on myös yrityksen toiminnan sisäinen sujuvuus, jossa työkaverin työn tukeminen ja viestintä on mutkatonta. Siksi uusista työkaluista viestimisenkin pitää olla…smooothia.

Mikä olisi tehokkain muoto kertoa uusista työkaluista? Muoto, jonka todennäköisimmin suurin osa työntekijöistä katsoisi ja muistaisi?

Tehokkain tapa viestiä sisäisesti uusista asioista on video. Videoviestintä tai -markkinointi toimii sisäisesti vielä tehokkaammin kuin asiakasviestinnässä. Työntekijät muistavat videon sisällöstä enemmän sekä myös katsovat videon tekstiä todennäköisimmin. Yksinkertaisesti – videoviestintä parantaa työntekijäkokemusta.

Uusista työkaluista kertomisen lisäksi toteutimme Ramirentin viestinnän kanssa yhteistyössä brändiviestin sisäiseen muutosviestintään. Uutta viestiä ja tunnusta hyödynnetään jatkossa sisäisessä viestinnässä. Näin sisäiset viestit ja uudet toimintamallit tavoittavat työntekijät entistä nopeammin.

Lisäarvo

Mitä palvelumme tuotti?

Vaikuttavuutta

Videomuotoinen viesti sisäistetään ja katsotaan.

Nopeutta

Monistettava viestintäkonsepti helpottaa viestintää jatkossa.

Työntekijäkokemuksen kehittäminen

Videomuotoisella viestillä palvellaan viestin vastaanottajia.

Sisäisen viestintäkonseptin esittelijöinä oli mukana Ramirentin omia työntekijöitä – aitoja esimerkkejä mitä tarkoittaa Smooth service with a smile!

Vasemmalla kaksi miestä tietokoneen ja kännykän kanssa ja oikealla yksi nainen läppärin kanssa sisäinen viestintä käytössä

Esimerkkejä brändin tekstiin ja korostetun yksinkertaiseen muotokieleen luottavasta visuaalisesta ilmeestä.

Palvelut

Palvelumme työn takana:
viestintäsuunnittelu / sisällöntuotanto / videotuotanto / visuaalinen ilme